La cascada Detifoss

La cascada Detifoss és una visita imprescindible dins del Parc Nacional de Jökulsárglúfur, i és el salt d'aigua més imponent que fa el riu Jökulsá á Fjöllum provinent del glaciar Vatnajökull: la quantitat d'aigua que cau és bestial! S'hi formen uns arcs de sant martí perfectes.

Cascada Detifoss

Per arribar-hi, hi ha dues possibilitats, o bé per la F862 (només per a Jeeps) o per la 864. Aquesta última no està esfaltada, i quan hi vam anar estava en bastant mal estat... però amb un turisme normal s'hi pot arribar perfectament. Lògicament, la vista que es té des de la cascada segons la carretera que s'agafi és diferent, he llegit que la vista des de la carretera F862 és més espectacular, ja que es disfruta d'una visió més completa de la cascada...

Des de la carretera 864 hi ha un aparcament molt ben senyalitzat on es pot deixar el cotxe i des d'allà caminar 5 minuts (per unes escaletes i un caminet pla) fins arribar a tocar la cascada, tot i que des de l'aparcament també es pot veure (val la pena caminar!).

Cascada Detifoss

Un cop s'arriba a la cascada Detifoss, és molt recomanable seguir caminant una mica més (1,5km) per arribar a la Selfoss... el caminet és pla i la cascada ho val!

A 2km seguint la carretera 864 es troba l'aparcament de la cascada Hagragilsfoss.