Geysir de Strokkur

El Geysir de Strokkur és l'actual guèiser més gran d'Islàndia, i també el més visitat (forma part del "Golden Circle Tour", juntament amb Þingvellir i Gullfoss).

Cada 5 - 10 minuts expulsa una gran quantitat d'aigua molt calenta a presió de sota terra, amb una potència tant bèstia que pot arribar als 20m d'altura perfectament.

Geysir de Strokkur

Geysir de Strokkur

Com a curiositat, us pot interessar saber que anteriorment al Geysir de Strokkur hi havia un guèiser encara molt més potent, que podia arribar fins als 60 metres d'altura. Poc a poc va desaparèixer, degut a que la gent li tirava detergent (entre d'altres) per tal de fer que es manifestés de forma molt més exagerada, a la seva voluntat.

Ocasionalment, i com a costum anual durant la celebració del dia de la independència nacional, fins fa poc es tornava a omplir el pou amb kilos i kilos de detergent per a que realitzés una explosió enorme. Però gràcies a les manifestacions de grups ecologistes que hi estaven en contra, van aconseguir acabar amb aquesta pràctica i actualment només es pot contemplar el pou ple d'aigua calenta, de fins a 20m de profunditat, que es troba tot just al costat del guèiser de Strokkur.

L'antic Gran Geysir