La cascada Hengifoss

Hengifoss és l'única cascada que hi ha a la zona est d'Islàndia, i es troba prop d'Egilsstaðir, al sud-oest del llac Lögurinn (just a l'altra banda de la reserva forestal Hallormsstaður). Per arribar-hi, només cal agafar la carretera 931 que voreja el llac pel cantó més occidental, fins a trobar l'aparcament corresponent (ben senyalitzat).

cascada Hengifoss

De 100m de caiguda, l'aigua cau per un terreny on es poden diferenciar clarament els diferents estrats de la terra; entre ells, els de color vermellós, que corresponen a lava solidificada.

Per arribar-hi s'ha de fer una excursionata molt maca, de 2,5km, però de pujada (en total hi ha uns 400m de desnivell). Tot i això, és un caminet molt agradable de fer, amb vistes panoràmiques del llac Lögurinn i el seu entorn. Des del mateix aparcament es pot veure la cascada a dalt de tot de la muntanya.

llac Logurinn

A mig camí trobem la , molt maca, rodejada de columnes de bassalt:

cascada Litlanesfoss

Cal tenir en compte que, ja quasi al final del camí, s'ha de creuar un riu (no massa ample) i passar per un barranquet de fang, que els dies de pluja pot resultar força relliscós. Així, és molt recomanat portar calçat adequat!