Parc Nacional de Þingvellir, Geysir de Strokkur i la cascada Gullfoss

De bon matí hem anat a canviar diners a Informació Turisme de Reykjavik, i ens han fet esperar fins les 10h, que és l'hora que obren les taquilles per al canvi de moneda. Avui deixem la capital per a començar la ruta per Islàndia, seguint la ring road en direcció contrària a les agulles del rellotge.

Després de comprar provisions a un súper de Reykjavik, hem agafat el cotxe cap a Hveragerði, un poble ple de hivernacles, degut a la enorme activitat geotermal del subsòl. Havíem llegit a la guia que a la zona geotèrmica de Gufudalur hi ha, a part fumeroles, un geyser de 12m anomenat Grýla. Hem anat fins allà, però ens han dit que el geysir ja no existeix; resulta que li tiraven detergent per a que el geysir sortís a la voluntat dels turistes... fet que va provocar que el geysir Grýla deixés d'expulsar l'aigua de sota terra.

Parc Nacional de ÞingvellirHem baixat fins al poblet de pescadors Eyrarbakki, que està al sud, tocant al mar. Aquest poblet va ser el principal port pesquer d’Islàndia fins el segle XIX. Avui en dia encara hi ha molts edificis de l’època intactes, així com un museu folklòric: Söfnin Folk Museum.

De camí cap a Þingvellir volíem anar a Kerið, un petit cràter amb un llac a dins, però ens ho hem saltat perquè estava plovent considerablement. A mesura que ens apropàvem al Parc Nacional de Þingvellir, per sort, ha parat de ploure. Així, hem pogut passejar per la falla que separa Europa i Amèrica (Almannagja) i veure la cascada Oxarafoss. L'antic Parlament és una caseta molt maca, típica islandesa. L’entorn és preciós!

Geysir de StrokkurD’aquì, seguint la típica ruta turística que fa tothom, hem anat a veure el Geysir de Strokkur. La veritat és que teníem poques espectatives, però realment és increïble! Aparques i camines quatre passos…i el tens allà mateix! Cada 5 o 10 minuts aproximadament surt disparat un xorro d’aigua calenta de sota terra, que de vegades arriba a més altura i altres vegades a menys… però que no decepciona.

cascada GullfossI finalment, a 10km del Geysir, es troba la cascada Gullfoss: impressionant, espectacular!! Pots caminar per la vora de la muntanya i seguir-la en tot el seu curs, veure-la des de diferents miradors,… una passada. Ens ha deixat impactats.

Ja cansats, hem anat cap a la granja Dalbaer III a dormir. RECOMANABLE 100%. Ens hem banyat al hot pot, a 39ºC, tot i que estava plovent i feia una rasca…! Està de conya, té internet, jacuzzi al lavabo i cuina.

Post your comment

Comments

 • We truly delighted in the Golden Circle in Iceland all done in an evening tour. We went first to Þingvellir National Park where a portion of the grand spots is otherworldly. We went to Gullfoss waterfall, WOW! Furthermore, the Geysers. Without points of interest, it is the best approach to encounter what Iceland's natural beauty has to offer for her visitors. So that is the thing that we did, and everything went extremely well.

  Posted by Essay Editing Service, 19/12/2017 6:16am (5 years ago)

 • I came across your Parc Nacional de Þingvellir, Geysir de Strokkur i la cascada Gullfoss » Viatge a Islàndia website and wanted to let you know that we have decided to open our POWERFUL and PRIVATE website traffic system to the public for a limited time! You can sign up for our targeted traffic network with a free trial as we make this offer available again. If you need targeted traffic that is interested in your subject matter or products start your free trial today: http://0nulu.com/sdq Unsubscribe here: http://0nulu.com/nbz

  Posted by Virginia Williams, 17/11/2017 9:25pm (5 years ago)

 • Kingroot app is a free and new rooting application for the Smartphone operating system (Android/ios), this application is available in the market at free of cost

  Posted by kingroot iphone, 29/08/2017 11:45am (5 years ago)

 • So our wait for the Game of Thrones Season 7 has started. We are so eager to know when we will get the next season.

  Posted by game of thrones season 7 episode 1 , 16/03/2017 10:20am (6 years ago)

 • You might heard that Samsung has launched its Gear S3 smartwatch in a flashy event on August 31 of last year.

  Posted by samsung galaxy s8 features, 13/03/2017 7:51am (6 years ago)

 • Hola Marc!

  Molt bona idea decidir fer aquest viatge, és realment increïble!

  La guia que vam portar era la Guia Azul. No és de les que més ens agrada, però és bastant extensa i ho trobes tot molt ben explicat. També vam compar-nos un mapa d'Islàndia plastificat; va anar de conya perquè tot i mullar-se, encara està com nou. El vam comprar a la llibreria Altaïr de Barcelona.

  Posted by Aina, 01/07/2010 10:42am (12 years ago)

 • Eis quina enveja! Ja fa temps que la la meva parella i jo volem fer aquest viatge. Ja l'estem planejant per l'estiu del 2011. Per cert, quina guia vau comprar? nosaltres normalment utilitzem la Lonely Planet però no n'hi ha d'Islàndia.

  Posted by Marc Aranda, 19/04/2010 9:54am (13 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments