El Parc Nacional Jökulsárgljúfur

El Parc Nacional de Jökulsárgljúfur constitueix la zona que forma el canyó del riu glaciar Jökulsá á Flöllum, que prové del glaciar Vatnajökull i desemboca a Öxarfjördur, a l'est de Húsavik.

Les visites principals de Jökulsárgljúfur són:

  • La cascada Detifoss, la més espectacular i conseqüentment, la més visitada.
  • La cascada Selfoss, que es troba a 20 minutets caminant des de la Detifoss (i és només accessible a peu).
  • La cascada Hafragilsfoss , a només 2km de les anteriors i visible des del propi l'aparcament (només de lluny).
  • El canyó que forma el riu Jökulsá á Flöllum, visible des de quasi tots els punts principals del parc.
  • La Vall de Vesturdalur, la zona més maravellosa. S'hi arriba per la carretera F862 (molt estreta i sense esfaltar). Des de l'aparcament, fent una volta aproximada d'1 hora a peu, es poden observar espectaculars formacions basàltiques (Hljóðaklettar). Entre elles es troba la Kirkjan, una cova formada per infinitat de columnes de basalt poligonals tant perfectes que semblen fetes per l'home!
  • Hólmantungur, la zona menys visitada i més tranquila del parc, degut al seu difícil accés (per la F862 només en Jeep). Des d'aquí s'aconsella pujar al turonet Ytra-Þórunnarfjall des d'on es tenen unes vistes precioses de tot el conjunt.
  • El canyó d'Ásbyrgi, (accedessible per la carretera 862), delimitat per acantilats de 90m d'altura. Es poden fer diferents excursions des de l'aparcament.

Algunes fotografies de Hljóðaklettar:

Hljóðaklettar - formacions basàltiques

Hljóðaklettar - formacions basàltiques

Hljóðaklettar - Kirkjan

El canyó d'Ásbyrgi:

canyó d'Ásbyrgi vist des de la carretera

Ásbyrgi -llac Botnstjörn

Resulta molt útil comprar un mapa del Parc Nacional de Jökulsárgljúfur a una oficina de turisme. Allà es troben senyalitzades les zones d'interès, les carreteres, els aparcaments i els diferents tipus de camins que es poden fer a peu (marcats segons dificultat).