Mývatn i els voltants: Krafla i els banys termals de Jarobaðshólar

NeslanðatangiAvui ens espera un dia tranquil, també pels voltants del llac Mývatn. Ens hem despertat amb la calma, hem esmorzat i hem agafat el cotxe vorejant el llac Mývatn per la banda oest, on hem fet una primera parada a Neslanðatangi, una zona del llac plena de cignes.

Un cop passat el poble de Reykjalhið direcció est, hem arribat al desviament cap al Parc Volcànic de Krafla. L’àrea de Krafla està dividida en dos zones de visita: d’una banda, el Leirhnjúkur; i d’altra banda, el cràter Viti, tots dos amb els seu propi aparcament.

Leirhnjúkur

 

Leirhnjúkur és una zona espectacular de hot springsfumeroles i camps de lava de les recents erupcions del volcà Krafla (1975-1984), per això la lava encara no està coberta de molsa, com és el cas de l’Eldhraun, al sud de l’illa.

camps de lava de Krafla

 

 

 

Els camps de lava de Krafla agafen diferents tonalitats segons la zona: vermell, blau, gris, groc, verd,… és impresionant!! Val la pena dedicar una estona a recórrer a peu el caminet senyalitzat (1,5 hores aproximadament), molt senzill i agradable de fer. Per aquí hem vist unes esquerdes bastant profundes, d’on surt fum constantment.

cràter VitiHem tornat a l’aparcament, ens hem fet un bocata i hem anat fins a l’aparcament del cràter Viti. Aquest cràter és diferent a l'Hverfell; és més petit, però té aigua calenta en el seu interior. Hem donat la volta completa al cràter i ha valgut la pena! A l’altra banda del cràter, que queda amagat des de l'aparcament, hi ha una zona de hot springs també molt xula. L’entorn és fantàstic! En total ens hi hem estat unes 3 hores, parant cada dos per tres per fer fotos. El camí (tant a Leirhnjúkur com a Viti) és molt senzill i molt maco, apte per a tothom. Això sí, donar la volta al cràter Viti pot resultar perillós si el terra està molt mullat, ja que és de fang i hi ha zones estretes on es podria relliscar.

JarobaðshólarCap a les 14:30h hem anat als banys termals de Jarobaðshólar, “Mývatn Nature Baths”, que és com el Blue Lagoon però més petit i amb menys gent, així que no té res a envejar-li. Val 2000 ISK pels adults i està molt molt bé!! Després d’una birreta, uns banys termals a 40ºC i una estoneta de sauna, ens hem quedat com nous!

Al sortir, hem menjat una mini pizza al bar restaurant de Jarobaðshólar i hem anat cap a la granja 415 a descansar, que demà ens espera un dia molt llarg!

Post your comment

Comments

  • Occasionally you are in any doubt with business that it can be a fake one they can get their goods and may disappear. Sure there's risk in employing them, but who? Whom that you do not know and have selected without the study perform from the roadside of a industry place then there's a risk.

    Posted by top-10-writers.com, 09/04/2017 5:21pm (4 years ago)


  • Before knowing how to download or install this app on your android device, I would like to give you a brief information about the features of Kik Messenger app.

    Posted by Kik Messenger Apk, 24/01/2017 12:39pm (4 years ago)

  • It is so quiet there. My dream is to spend at least 1 week there alone. Just forget about everything and relax.

    Posted by service, 13/10/2016 6:18pm (4 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments