El Parc Volcànic de Krafla

Krafla és, sens dubte, la regió volcànica més gran i espectacular d'Islàndia.

 Volcànic de Krafla

 Volcànic de Krafla

 

Situat al nord del llac Mývatn, tot aquest parc potencialment eruptiu constitueix un paraís geològic per a tots aquells professionals o aficionats a la volcanologia.

L’àrea de Krafla està dividida en dos zones de visita: d’una banda, el Leirhnjúkur; i d’altra banda, el cràter Viti, tots dos amb els seu propi aparcament.

Leirhnjúkur és una zona espectacular de hot springsfumeroles i camps de lava de les recents erupcions del volcà Krafla (1975-1984).

Els camps de lava de Krafla agafen diferents tonalitats segons la zona: vermell, blau, gris, groc, verd,… és impresionant! Val la pena dedicar una estona a recórrer a peu el caminet senyalitzat (1,5 hores aproximadament), molt senzill i agradable de fer. La zona està plena d'esquerdes bastant profundes, d’on surten fumeroles constantment.

 

 Volcànic de Krafla

 Volcànic de Krafla

El cràter Viti és força petit, i té aigua calenta en el seu interior. Es pot rodejar completament: a l’altra banda del cràter, que queda amagat des de l'aparcament, hi ha una zona de hot springs també molt xula. L’entorn és fantàstic! Cal tenir en compte que donar la volta al cràter Viti pot resultar perillós si el terra està molt mullat, ja que és de fang i hi ha zones estretes on es podria relliscar.

 Volcànic de Krafla

En aquesta zona s'ha instal·lat una planta geotèrmica per tal d'aprofitar i canalitzar l'energia generada des del propi cor de la Terra. Aquest representa el punt de partida del parc volcànic de Krafla, situat a 3 km al nord de la carretera principal.

 Volcànic de Krafla