Mývatn i els voltants: Námaskarð, Grjótagjá, Hverfell i Dimmuborgir

NamaskarðEns hem despertat a les 7h en punt i a les 7:30h ja estàvem esmorzant. Així, cap a les 8h hem emprès el viatge cap al llac Mývatn (que es troba a 166 km des d’Egilsstaðir) i a les 10h ja érem a l'àrea geotermal de Namaskarð, ben a prop de Myvatn. L'aparcament de Namaskarð queda just tocant a la carretera, i es troba perfectament senyalitzat.

NamaskarðA Namaskarð hi trobem la gran esplanada d'Hverir, plena de hot springs i fumaroles, que li dónen al terreny tonalitats de color blanc, groc i marró... és espectacular. Ens recorda a Krýsuvik, però bastant més gran. Des d'Hverir es pot pujar a dalt del turonet Námafjall, que permet disfrutar d'unes vistes panoràmiques de l’entorn.

GrjótagjaTornant a la carretera principal, després de passar el desviament cap als "Mývatn Nature Baths", en islandès: Jarobaðshólar, hem agafat un desviament a l’esquerra (2km de carretera sense esfaltar) per arribar a Grjótagja. És una font termal situada a l'interior d'una gran esquerda, a la qual s'hi pot accedir per a tres zones diferents, formant unes coves d'aigua molt calenta. Abans la gent s’hi banyava, però amb els anys l’aigua s’ha anat escalfant cada vegada més i ara ja són molt pocs els que s'atreveixen a ficar-s’hi. De fet, vam llegir a la guia que era totalment impossible banyar-s'hi... però ens hem trobat uns madrilenyos molt macos que, acompanyats per uns amics islandesos, s'hi van banyar!

Al sortir de Grjótagja se’ns ha posat a ploure i hem aprofitat per anar a la informació turisme de Reykjahlið que, per cert, la noia ha estat molt amable: ens ha facilitat mapes de la zona de Mývatn i del Parc Natural de Jökulsárgljúfur, ens ha informat de la previsió del temps, de l’excursió a la caldera d'Askja i de les zones d’interès més properes.

HverfellHem menjat uns bocates i hem anat fins a la base del cràter Hverfell (des de la carretera que voreja el llac Mývatn hi ha un desviament a l’esquerra que porta fins l’aparcament). El volcà Hverfell és d'un color gris fosc, ja que està format de cendres. No té massa altura, així que s'hi pot pujar sense dificultats i vorejar-l'ho completament. Val la pena pujar-hi, ja que des de dalt es tenen unes vistes panoràmiques del llac Mývatn i el seu entorn. Per cert, hem tornat a veure l’arc de Sant Martí (aquest vegada complet!).

Des del cràter Hverfell es pot arribar a peu fins a Dimmuborgir, tot i que suposa fer una gran caminada. També s'hi pot arribar en cotxe, ja que l'àrea de Dimmuborgir també disposa del seu propi aparcament.

DimmuborgirL'àrea de Dimmuborgir és una conjunt de formacions de lava en forma de columnes, en teoria, d’aspecte fantasmagòric. Des de l'aparcament es pot triar entre diferents recorreguts a peu per la zona (segons la durada de cada un). És molt recomanable arribar fins la Kirkja, que és una formació rocosa natural. El caminet és molt pla, i dura uns 50 minuts com a màxim.

A la zona d'aparcament de Dimmuborgir hi ha una cafeteria i una botiga de souvenirs i roba d'abric (de marca, i molt cara!). Aprofitant que ha sortit el sol i no feia massa fred, hem fet una cerveseta a la terrassa de la cafeteria, que s’hi estava de conya!

Mývatn Després hem anat a Hofði, una zona ajardinada que voreja el llac Mývatn (també senyalitzada perfectament). És molt agradable passejar per la zona i disfrutar de les vistes que es tenen del llac.

Seguint la carretera que voreja el llac Mývatn cap al sud-oest, hem arribat a la zona de cràters de Skútustaðir, que rodeja el mini llac Stackhólstjörn (que forma part del mateix llac Mývatn). No està senyalitzat, però hi ha un aparcament just quan s’arriba al poblet de Skútustaðir (si se li pot dir poblet, ja que només hi ha 4 cases i una cafeteria).

SkútustaðirDes de l'aparcament, s'agafa un caminet que permet arribar a peu als diferents cràters de la zona. Nosaltres n’hem vist un i hem hagut de marxar corrents de la de mosques que hi havia! No es podia ni obrir la boca… realment és bastant fastigós. Ara entenem perquè el llac es diu Mývatn, que vol dir "llac de les mosques"!

Hem anat a fer un hot dog a la cafeteria de Skútustaðir i, ja cansats, hem anat cap a la granja 415 Stöng, on hi dormirem 3 nits. Tot i que queda una mica apartada (i el caminet per arribar-hi és de pedres), està força bé: tot està net, té cuina, 2 hot pots i un bar restaurant.

Ens hem banyat al hot pot... quina passada, amb la rasca que feia (10ºC) i l'aigua tant calenta... quin relax... això és brutal!!

Post your comment

Comments

  • El paisatge és molt bonic, vull tractar de visitar allà i la realització de fotografies juntament amb els meus amics més tard :D

    Posted by Training ISO, 20/02/2017 11:06am (5 years ago)

  • It is so quiet there. My dream is to spend at least 1 week there alone. Just forget about everything and relax.

    Posted by do your assignment, 13/10/2016 6:15pm (6 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments