Landmannalaugar i la cascada Seljandfoss

LandmannalaugarAquest matí, quan ens hem despertat, hem vist que el dia estava assolellat; una dia perfecte per a visitar les muntanyes de colors de Landmannalaugar

De camí cap a Landmannalaugar, un cop a la carretera 32, hem parat vàries vegades per a fer fotos del paisatge (encara no estem habituats a l'espectacularitat d'Islàndia!). 

En una d’aquestes parades, el Lluís ha pujat a un turonet per veure les vistes del riu Tjórsa.

El camí cap a Landmannalaugar comença a ser pasat a partir de la carretera 26... i sobretot a la carretera F208 que, anant amb un turisme s’ha d’anar poc a poc i es triga ben bé 1 hora en arribar a l’aparcament de Landmannalaugar (ens han dit que amb un 4x4 es triga aprox 30 minuts). La carretera és de sorra i pedres, incòmoda de conduir. Tot i que no hi ha cap zona difícil de fer, el camí es fa molt llarg i pesat. A mesura que avançàvem, el cel s’anava tapant… cada vegada hi havia més boira.

Quan hem arribat a l’aparcament, plovia i no es veia quasi res! Quina mala pata!! I la gràcia d’aquesta zona són els colors i tonalitats de les muntanyes. Realment només val la pena anar-hi si fa bon temps, ja que se li ha de dedicar tot un dia sencer (com a mínim).

Landmannalaugar

Hi ha un munt d’excursions que es poden fer partint de la zona d’acampada. Nosaltres teníem pensat anar fins al mirador de Brenninsteinsalða i tornar per Graenagil, però a mig camí hem hagut de tornar enrere perquè el cel estava tapadíssim i s’ha posat a ploure molt :(

Comentar que a la zona de l’aparcament, que també és zona d’acampada, hi ha 2 rius: un calent i un fred. Allà on s’ajunten tots dos, t’hi pots banyar. Amb el temps que feia i la temperatura tant baixa (10ºC aprox), hi havia fora gent banyant-se!

volcà Hekla Hem de baixar fins passat Skogar (al sud) a dormir a una granja, i la veritat és que hem fet una kilometrada, que no és gens aconsellable. Haguéssim preferit quedar-nos a dormir prop de Landmannalaugar (hi ha un hotel a la carretera 26: Hrauneyjar) i baixar tranquilament el dia següent… i això que nosaltres no hem pogut fer l’excursió sencera!

De tornada hem seguit la carretera 26 direcció Hella, per evitar tornar per la carretera 32 de la que veníem… i no estava esfaltada! De nou, hem patit perquè per fer 30 km hem estat quasi una hora. Això sí, el paisatge és espectacular: el volcà Hekla queda molt a prop a l’esquerra, nevat, … és molt molt maco.

cascada SeljandfossUns 20 km abans d’arribar a Skogar, hem parat per veure d’aprop la cascada Seljandfoss, que es veu des de la carretera. A mesura que t’hi acostes, cada vegada és més bonica, però el més impresionant de tot és que t’hi pots posar a sota mateix! Hi ha un caminet que passa per darrera la cascada, des d'on s'obté una visió espectacular de la cascada.

Vaig llegir que des de la cascada Seljandfoss es pot accedir a la cascada del costat, la Gljúforárfoss. Pels interessats, visiteu el blog Direcció a Reykjavik.

 

La granja 644 no és massa recomanable. Té cuina però no gaire neta… bé, de fet, la cuina que deixen als guests és la mateixa que la dels propietaris, i no està massa ben cuidada. Potser és que a Catalunya som molt nets i ens agrada guardar-ho tot als armaris, tenir la sal tapada, la mantega a la nevera, les paelles netes, … Quina llàstima que tenim reservada aquesta granja per dues nits!

Post your comment

Comments

 • The place that you have shared, is really the best one and I hope that visiting there, I will be able to have some of my best time.

  Posted by Academic Help, 10/01/2018 5:40pm (5 years ago)

 • Wow

  Posted by RamaHay, 02/01/2018 1:44pm (5 years ago)

 • Indeed , you comprehended it well ... we ran with an "ordinary" auto and it took 1 hour to get to the Essay Plus auto stop. It's a little hard in light of the fact that the way (woods F208) isn't in great condition, so I would prescribe going there on jeep!

  Posted by Write my Essay for me, 02/12/2017 10:47am (5 years ago)

 • Hey! Nice to see such wonderful photos! The landscapes are gorgeous. Truly. xoxo, Megan - writer

  Posted by cheap assignment writing service, 08/04/2017 1:12pm (6 years ago)

 • Hola Emma,
  Sí que ho has entès bé... vam anar-hi amb un cotxe "normal" i vam trigar ben bé 1 hora en arribar a l'aparcament de Landmannalaugar. És una mica dur perquè el camí (forestal F208) no està en molt bones condicions, per això recomanaria anar-hi en jeep!

  Posted by Aina, 13/02/2013 9:09am (10 years ago)

 • He entès bé que heu arribat a Landmannalaugar amb un cotxe normal?!?! No teniu un 4x4? No heu hagut de creuar cap riu? Quan heu trigat, contant que heu anat parant per fer fotos?
  Gràcies!

  Posted by Emma Rabanal Nogués, 17/11/2012 11:54am (10 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments