Jökulsárlón: el llac dels icebergs

Jökulsárlón és un llac originat a causa de les enormes fractures del Breidamerkurjökull, una de les llengües del glaciar Vatnajökull, formant grandiosos icebergs que floten sobre tranquiles aigües.

Llac Jökulsárlón

Llac Jökulsárlón

Es pot observar des del mateix perímetre del llac (no hi ha cap perill), des de dalt d'un turonet, o bé agafar un dels barcos amfibis (amb rodes) que et porten pel llac entre els diferents icebergs.

Pot resultar interessant saber per què uns icebergs són de color blanc (o blau molt claret) i d'altres estan coberts de gran quantitat de sediments, que agafen un aspecte negrós. Això és degut a que els icebergs "nets" són els que s'han donat la volta sobre si mateixos per a recuperar l'equiplibri quan la seva part sumergida ha perdut massa volum; i els "bruts" són els que conserven la seva posició original, tal i com van començar a flotar sobre el llac.

Llac Jökulsárlón

El llac Jökulsárlón es troba al costat mateix de la carretera principal d'Islàndia (l'anomenada ring road), al sud de l'illa, situat a mig camí entre els pobles de Vík i Höfn.