Mývatn i els voltants: Námaskarð, Grjótagjá, Hverfell i Dimmuborgir

NamaskarðEns hem despertat a les 7h en punt i a les 7:30h ja estàvem esmorzant. Així, cap a les 8h hem emprès el viatge cap al llac Mývatn (que es troba a 166 km des d’Egilsstaðir) i a les 10h ja érem a l'àrea geotermal de Namaskarð, ben a prop de Myvatn. L'aparcament de Namaskarð queda just tocant a la carretera, i es troba perfectament senyalitzat.

NamaskarðA Namaskarð hi trobem la gran esplanada d'Hverir, plena de hot springs i fumaroles, que li dónen al terreny tonalitats de color blanc, groc i marró... és espectacular. Ens recorda a Krýsuvik, però bastant més gran. Des d'Hverir es pot pujar a dalt del turonet Námafjall, que permet disfrutar d'unes vistes panoràmiques de l’entorn.

GrjótagjaTornant a la carretera principal, després de passar el desviament cap als "Mývatn Nature Baths", en islandès: Jarobaðshólar, hem agafat un desviament a l’esquerra (2km de carretera sense esfaltar) per arribar a Grjótagja. És una font termal situada a l'interior d'una gran esquerda, a la qual s'hi pot accedir per a tres zones diferents, formant unes coves d'aigua molt calenta. Abans la gent s’hi banyava, però amb els anys l’aigua s’ha anat escalfant cada vegada més i ara ja són molt pocs els que s'atreveixen a ficar-s’hi. De fet, vam llegir a la guia que era totalment impossible banyar-s'hi... però ens hem trobat uns madrilenyos molt macos que, acompanyats per uns amics islandesos, s'hi van banyar!

Al sortir de Grjótagja se’ns ha posat a ploure i hem aprofitat per anar a la informació turisme de Reykjahlið que, per cert, la noia ha estat molt amable: ens ha facilitat mapes de la zona de Mývatn i del Parc Natural de Jökulsárgljúfur, ens ha informat de la previsió del temps, de l’excursió a la caldera d'Askja i de les zones d’interès més properes.

HverfellHem menjat uns bocates i hem anat fins a la base del cràter Hverfell (des de la carretera que voreja el llac Mývatn hi ha un desviament a l’esquerra que porta fins l’aparcament). El volcà Hverfell és d'un color gris fosc, ja que està format de cendres. No té massa altura, així que s'hi pot pujar sense dificultats i vorejar-l'ho completament. Val la pena pujar-hi, ja que des de dalt es tenen unes vistes panoràmiques del llac Mývatn i el seu entorn. Per cert, hem tornat a veure l’arc de Sant Martí (aquest vegada complet!).

Des del cràter Hverfell es pot arribar a peu fins a Dimmuborgir, tot i que suposa fer una gran caminada. També s'hi pot arribar en cotxe, ja que l'àrea de Dimmuborgir també disposa del seu propi aparcament.

DimmuborgirL'àrea de Dimmuborgir és una conjunt de formacions de lava en forma de columnes, en teoria, d’aspecte fantasmagòric. Des de l'aparcament es pot triar entre diferents recorreguts a peu per la zona (segons la durada de cada un). És molt recomanable arribar fins la Kirkja, que és una formació rocosa natural. El caminet és molt pla, i dura uns 50 minuts com a màxim.

A la zona d'aparcament de Dimmuborgir hi ha una cafeteria i una botiga de souvenirs i roba d'abric (de marca, i molt cara!). Aprofitant que ha sortit el sol i no feia massa fred, hem fet una cerveseta a la terrassa de la cafeteria, que s’hi estava de conya!

Mývatn Després hem anat a Hofði, una zona ajardinada que voreja el llac Mývatn (també senyalitzada perfectament). És molt agradable passejar per la zona i disfrutar de les vistes que es tenen del llac.

Seguint la carretera que voreja el llac Mývatn cap al sud-oest, hem arribat a la zona de cràters de Skútustaðir, que rodeja el mini llac Stackhólstjörn (que forma part del mateix llac Mývatn). No està senyalitzat, però hi ha un aparcament just quan s’arriba al poblet de Skútustaðir (si se li pot dir poblet, ja que només hi ha 4 cases i una cafeteria).

SkútustaðirDes de l'aparcament, s'agafa un caminet que permet arribar a peu als diferents cràters de la zona. Nosaltres n’hem vist un i hem hagut de marxar corrents de la de mosques que hi havia! No es podia ni obrir la boca… realment és bastant fastigós. Ara entenem perquè el llac es diu Mývatn, que vol dir "llac de les mosques"!

Hem anat a fer un hot dog a la cafeteria de Skútustaðir i, ja cansats, hem anat cap a la granja 415 Stöng, on hi dormirem 3 nits. Tot i que queda una mica apartada (i el caminet per arribar-hi és de pedres), està força bé: tot està net, té cuina, 2 hot pots i un bar restaurant.

Ens hem banyat al hot pot... quina passada, amb la rasca que feia (10ºC) i l'aigua tant calenta... quin relax... això és brutal!!

Post your comment

Comments

 • Nice post!

  Posted by assignment help, 13/03/2018 9:05am (5 years ago)

 • Surely , you appreciated it well ... we kept running with a "standard" auto and it took 1 hour to get to the Essay Plus auto stop. It's somewhat hard in light of the way that the way (woods F208) isn't in extraordinary condition, so I would recommend going there on jeep!

  Posted by pay for assignment, 27/12/2017 11:46am (5 years ago)


 • <a href="https://www.surveillancekart.com">cctv security systems in delhi</a>
  <a href="http://www.pestveda.com">pest control services</a>

  <a href="https://www.google.com/maps?cid=871756168000326047&hl=en">pest control services delhi</a>
  <a href="https://www.google.com/maps?cid=2328689907941574211&hl=en">cctv security system delhi</a>

  Posted by pestveda, 27/12/2017 7:21am (5 years ago)

 • Get the best assignment help USA from the academic experts of Students Assignment Help at an affordable price.

  Posted by Assignment Help USA, 21/12/2017 10:16am (5 years ago)

 • Once it develops a custom, it will feel standard to read or practice for your exams, and if you fail to education for even one day you will feel you are missing something.

  Posted by Write My Assignment UK, 15/12/2017 8:39am (5 years ago)

 • Building an organization is exceptionally mindful and expensive undertaking. We should examine and consider numerous aspects before making a new organization to guarantee it long presence, achievement, and gainfulness.

  Posted by Essay Writing Help UK, 25/09/2017 8:13am (5 years ago)

 • I have been to Iceland, I had a trip last year and I haven’t seen before this type of beautiful place to get pleasure. After seeing these photos I got remember my memories.

  Posted by Assignment Writing Help UK, 15/09/2017 9:52am (5 years ago)

 • We have in-house team of UK's best professional writers, order now and get best price on dissertation writing services & help with 100% money help & back guarantee.

  Posted by homework help, 22/08/2017 7:33am (5 years ago)

 • <a href="http://www.viatgeaislandia.com/myvatn-namaskard-hverfell/" > nice</a>

  Posted by Jane_Ostin, 21/04/2017 10:37am (6 years ago)

 • Most of the works of relocation is dependent upon the sort of separation you've chosen. Home moving is besides professional move and office shifting. If you're shifting to a brand new home then your supplying of the products is likely to be various as there are sensitive and furniture in household products but there are documents, versions and electric gadgets in practices which need to be stuffed properly due to their safety.

  Posted by http://123essay.org/premieressay-com-review/, 09/04/2017 5:19pm (6 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments