Parc Nacional d'Skaftafell i el llac Jökulsárlón

Avui ens hem despertat molt dora, perquè ens espera un bon tute! El nostre objectiu principal és arribar al Parc Nacional d'Skaftafell, des d’on podrem observar d’aprop el glaciar Vatnajökull.

De camí cap allà hem passat per diferents punts d’interès. Un cop passat Vik, des del cotxe podem observar la muntanya Hjörleifshöfdi que queda a la nostra dreta. Llàstima que plou molt i no hem pogut baixar per a observar-la detingudament. Tot i això, hem tingut sort: al sortir de la zona de Vik ha deixat de ploure i s'ha aclarit el dia!

EldhraunLa primera parada que hem fet ha estat per la zona de Elðhraun, el camp de lava més gran del món. És realment impactant. En un desviament que trobem a l’esquerra (el mateix que porta cap a Laki), hem arribat fins al canyó de Fjadrárgljúfur, en forma de “serp”, on hi passa un riu pel mig.

Un cop hem arribat al poble Kirkjubarjarklaustur, que en si no té massa interès, ens hem tornat “bojos” per a trobar la cascada Systrafoss, que la teníem marcada en el mapa. N’hem vist una de molt petita, on quasi no queia aigua, i l’hem decartat ràpidament. Però al cap d’una bona estona donant voltes, hem decidit anar-ho a preguntar a informació turisme… i sí, era aquella! Ja quasi no hi cau aigua… Mentre buscàvem la cascada Systrafoss, des de la rotonda que hi ha quan s’arriba al poble Kirkjubarjarklaustur, hem agafat la carretereta direcció Gerland, on hem vist la cascada Stjörnarfoss, entre d’altres. L’entorn és molt xulo, i es veu la muntanya de lava que es va aturar just abans del poble.

cascada FagrifossDe nou, hem agafat el cotxe camí del PN de Skaftafell i hem fet una parada a la cascada Foss á Síðu, que es veu des de la carretera. Aquesta sí que val la pena! Hi havia un parell de cavalls molt macos just al peu de la cascada. I, ja quasi arribant al nostre destí, hem fet l’última parada a Núpsstadur, una zona de casetes amb teulades cobertes d’herba i una capella molt maca.

Ah! Me’n descuidava… a la dreta de la carretera queda el desert Skeidararsanður, que té d’especial que hi ha ocells agressius que ataquen a les persones: has de pujar el braç per a que piquin a la ma, i no al cap! Segons el que vaig llegir abans del viatge, si s’arriba al far Ingolfshofdi, hi ha un home que et porta pel desert a remolc del seu tractor (perquè no s’hi pot anar caminant, ni en cotxe) per veure una gran quantitat d’ocells.

Parc Natural d’Skaftafell: SjónarnípaFinalment, hem arribat al Parc Natural d’Skaftafell, amb la intenció de fer una petita excursió (se’ns ha fet tard i ja és la 13h!). Des de la zona d’aparcament, es poden contractar excursions organitzades (com ara caminades pel glaciar). Nosaltres hem anat a informació turisme, hem comprat un mapa del parc i hem preguntat pels camins a peu que es poden fer i el temps de cada un. Teníem la intenció de fer tot el recorregut, passant pels miradors de Sjónarnípa, Glama, Nydrihnukur i Sjonaster i per la cascada Svartifoss, però això suposava fer 20km aproximadament, que equivalen a unes 7 hores (comptant les parades). Així que hem decidit fer una excursió més petita i anar al mirador d'Sjónarnípa, la cascada Svartifoss i el mirador de Sjonaster (recorregut de 8 km a peu).

cascada SvartifossLes vistes des del mirador de Sjónarnípa són brutals: es veu tot el glaciar Skaftafelsjokull, bastant de prop. Són 2,5km de pujada lleugera des de l’aparcament.

Un cop allà, en comptes de seguir cap amunt, al mirador de Glama, hem agafat el camí per anar a la cascada Svartifoss, molt xula, amb columnes de bassalt al fons. A només 400m de la cascada, es troba el mirador de Sjonaster que, com que avui feia un dia força tapat, no hem tingut masses bones vistes des de dalt.

De baixada, sempre per un camí diferent, hem passat per 3 cascades: Magnúsarfoss, Humdafoss i Þjófafoss. Aquest camí de baixada és el que s’ajunta amb el camí que fa molta gent cap a la Svartifoss, que prové de l’aparcament. Des de Sjonaster a l’aparcament hi ha 2,5km. En total, entre parades i dinar davant de la cascada Svartifoss, ens hem estat 4 hores. Ha valgut la pena, ja que ha estat un recorregut molt maco i agradable de fer. Em sap greu haver-me saltat el mirador de Nyrdrihunkur, que d’allà s’obté una vista molt diferent a la resta, ja que es veu el glaciar Morsárjokull.

JökulsárlónDe camí cap a la nova granja, hem passat per l’increïble llac Jökulsárlón. És impressionant! Realment t’hi pots estar hores per allà, passejant per la vora del llac, o bé pujant el turonet per veure’l amb més perspectiva. És espectacular! I mentre estàvem observant aquesta magnífica vista, un iceberg s’ha trencat i s’ha deslliçat pel llac… Des del mateix aparcament del Jökulsárlón, surten barcos amfibis (amb rodes) que et porten pel llac entre els diferents icebergs. Això sí, a part que deu ser una clavada, uns catalans que ens vam trobar ens van dir que no valia la pena; que el que veies, també ho podies veure borejant el llac a peu.

JökulsárlónPer cert, abans d’arribar a l’aparcament del Jökulsárlón (que queda just després de creuar el pont), hi ha un parell o tres de zones mig amagades des d’on poder observar el llac, des d’una altre cantó. Aparques el cotxe just al costat de la carretera (a una de les petites entradetes que hi ha) i creues un petit turonet (que tapa el llac i no permet que es vegi des de la carretera) i t’emportes la primera gran impresió del llac. A més, sense ningú!

 

 

platja de gelTambé, just abans de creuar el pont i arribar a l’aparcament del Jökulsárlón, hi ha un caminet a la dreta que porta a una platja de gel; una platja plena de blocs de gel, que provenen del llac i s’acumulen a la costa. És impactant!

Després d’una hora i mitja encantats amb el llac i la platja de gel, hem decidit anar cap a la granja, que ja es feia tard. Aquesta granja està situada en un lloc idíllic… és la 595 Gerdi, molt recomanable! I amb lavabo dins l’habitació, tot un luxe ;)

Hem sopat a la mateixa granja, un plat de verdures, pollastre i arròs (tot berrejat) i un salmó a la planxa boníssim! I de postres, com no, pastís de xocolata, que aquí a Islàndia mai en falta.

Post your comment

Comments

 • best electric chainsaw 2018

  Posted by best electric chainsaw 2018, 31/03/2018 8:03pm (5 years ago)

 • You can truly remain there for quite a long time, walking around the shores of the lake, or climbing the slope to see it with more viewpoint. It's terrific! And keeping in mind that we were watching this radiant view, an ice shelf has broken and it has been cleared by the lake .

  Posted by cheap essay writing service uk, 01/01/2018 7:40am (5 years ago)

 • Awesome post. I'd get a kick out of the chance to check like this excessively alluring occasion and genuine diligent work to make a huge article about Samsung versatile. To a great degree alluring online journal.

  Posted by writingessay.co.uk, 01/01/2018 7:38am (5 years ago)

 • its nice

  Posted by CCTV CAMERAS IN DELHI, 27/12/2017 7:40am (5 years ago)

 • Wow. I like nature and this place looks really wonderful where I would like to spend some of best time of my life and enjoy with my family and friends.

  Posted by Academic Help, 16/12/2017 10:49pm (5 years ago)

 • Incidentally, before landing at the Jökulsárlón auto stop (which is soon after intersection the scaffold), there are a couple or three half-concealed regions from where you can watch the lake, from another corner. Stop the auto ideal by the street (to one of the little doorways there) and make a little slope (which covers the lake and does not enable it to be seen from the street) and you deliver the primary awesome impression of the lake Also, without anybody!

  Posted by writingessay.co.uk, 13/12/2017 10:32am (5 years ago)

 • Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much.

  Posted by visit page, 06/11/2017 9:53am (5 years ago)

 • YouTube is the world’s biggest video sharing application. Everyone in the world loves to watch youtube videos

  Posted by click here, 22/10/2017 8:17am (5 years ago)

 • I love this park but can't understand your language can you tell me the name of this place i really wanna go here

  Posted by Custom Essay Writing Service, 27/09/2017 3:43pm (5 years ago)

 • Have you been eyeing the best drill press for bolder and bigger projects? This review will help you with a detailed analysis of the top three products.

  Posted by shop fox w1667, 05/09/2017 9:21am (5 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments