Ruta per la península d'Snaefellsnes

Avui fem ruta per la península d’Snaefellsnes. Ens hem despertat i feia tant mal temps com era d'esperar: fred, vent i molta pluja! Però estem a Islàndia, i ja se sap... si no fes aquest clima, no hi hauria tot el que hi ha...

platja de SkardsvikUn cop passat Grundarfjörður i Ólafsvik, hem parat a Rif. El principal interès d'aquest poble és degut a que és el punt des d’on es veu millor el glaciar Snaefellsjökull (però no ho puc assegurar perquè avui el glaciar està totalment tapat i no veiem res de res).

Seguint per la carretera que voreja la península en direcció oest, hem vist un punt d'interès senyalitzat: Gufuskalavor, on hi ha una antena d’una antiga base militar americana. D’allà, hem caminat 700m per la vora del mar, fins arribar a una petita cova natural, que es troba sota terra. Allà mateix, hi ha un inmens os de balena!

Hem seguit la carretera en la mateixa direcció, fins a trobar-nos el desviament cap al far Ondverdarnes. Pel camí, hem trobat la platja de Skardsvik... preciosa. 

SaxholsbjargJust passar la platja, la carretera empitjora força, així que hem arribat xino xano fins al far. Sincerament, no val massa la pena arribar fins el far Ondverdarnes, és molt millor dedicar el temps a anar al far Saxholsbjarg, des d’on es tenen unes vistes impactants dels penya-segats, una roca foradada i la costa est de la península d'Snaefellsnes.

Djupalonssaður

 

 

 

Després hem anat cap a Dritvik i Djupalonssaður, unes platges de sorra negra molt xules. Per arribar a Dritvik s’ha de caminar 1 km des de Djupalonssadur, vorejant la costa. És molt bonic. Dritvik és un antic port de pescadors. La carretera fins aquestes platges travessa una camp de lava espectacular!

Djupalonssaður

A la platja de Djupalonssaður hi ha una filera de pedres, ben senyalitzada, on cada una té un pes determinat (23kg, 54kg, 100kg, ...). Resulta que, antigament, per tal de demostrar que éren islandesos "de veritat", els homes havien de poder aixecar com a mínim la pedra de 54km. El Lluís ha pogut agafar-la... però jo no la podia ni moure! Després ha provat d'aixecar la pedra de 100kg, i això sí que era impossible!

Londrangar

 

 

 

Després de dinar, hem agafat el cotxe fins als penya-segats de Londrangar. S’hi pot arribar caminant des del far Malarrif, però nosaltres hem passat aquest desviament i hem deixat el cotxe a l’aparcament de Tufubjarg, que es troba a la mateixa carretera 574. Si t'acostes fins la vora del mar, es tenen unes vistes espectaculars d’aquests penya-segats plens d’ocells i la resta de la costa oest de la península d'Snaefellsnes.

Just abans d’arribar a Hellnar, hem parat a un punt d'interès senyalitzat des de la carretera: Laugarbrekka, una petita escultura d’una dona Islandesa que viatjava per tot el món; va ser la dona que va parir al primer home blanc d’Amèrica. A Hellnar hi ha ben poca cosa: una església, un museu i un hotel. Això sí, pels amants dels ocells, hi ha un mirador per a observar tot tipus d’aus.

ArnastapiBardur SnaefellsásFinalment hem arribat a Arnastapi. Hem aparcat el cotxe davant l’escultura de pedres creada en honor a un déu viking (Bardur Snaefellsás), que "protegeix" a la població de tots els mals.

Des d'aquí hem vorejat la costa, plena de penya-segats basàltics, on la erosió del mar i el vent han creat grans arcs per on es cola l'aigua del mar. Realment espectacular! Hem arribat fins al port: molt bonic, petitet i protegit (típic islandès).

Ja de tornada a la granja, hem parat a Grundarfjörður a menjar alguna cosa i aprofitar per a veure un partit de futbol anlgès (que aquí en són força aficionats).

Realment Snaefellsnes té de tot! Avui hem recordat Þingvellir, Eldhraun, Dryholaey, …

Post your comment

Comments

 • And I hope it'll very soon! So click with me on the link above and have to relax.

  Posted by college essay papers, 02/01/2018 1:56pm (5 years ago)

 • This place should be very beautiful. I note for me similar and I hope one day I'll visit this place!

  Posted by RamaHay, 02/01/2018 1:54pm (5 years ago)

 • its nice

  Posted by CCTV CAMERAS IN DELHI, 27/12/2017 7:53am (5 years ago)

 • I go regularly to the nearby swimming pools. My most loved are the one in Vesturbaer, it's truly comfortable and I cherish it when it's super breezy and blustery and you simply sit in warm water. There are a lot of pleasant bistros, bars, and eateries. My top choices are the best floor of Eymundsson on Austurstraeti where you can appreciate a decent perspective of the city and pick a book (since it is a bookshop).

  Posted by Write My Assignment For Me, 01/11/2017 6:45am (5 years ago)

 • The images are amazing. I like Norway, by the way, and I've been there so many times. It seems to me that the landscapes are alike. So many mountains and lakes.

  Posted by essay writers, 29/04/2017 1:36pm (6 years ago)

 • 192.168.0.1 is basically an IP address which the manufacturer has set if you have an ADSL modem. Sometimes there are many connection issues which need to be addressed if you have to set your network in a proper way.

  Posted by 192.168.0.1 login, 15/04/2017 7:08am (6 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments