Vistes del glaciar Snaefellsjökull: de l'Eldborg a Stykkishólmur

glaciar SnaefellsjökullDesprés d’un esmorzar brutal en el súper hotel de Reylholt, hem agafat el cotxe cap a la península d’Snaefellsness. Avui el cel està totalment clar!

Just abans d’arribar a Borgarnes, hem vist per primera vegada el glaciar Snaefellsjökull, un con perfecte!

cràter d’Elðborg

 

 

 

El primer que hem fet al arribar a la península d’Snaefellsness ha estat una excursioneta (de 2 hores aprox) per a pujar al cràter d’Eldborg, que té 110m d’altura. És una passejada molt suau (menys els últims 10 minuts, que hi ha una forta pujada) però es fa una mica llarga. Des de dalt del cràter es tenen vistes panoràmiques de l'entorn, incloent el glaciar Snaefellsjökull. Tot i això, cal dir que la vista no és gaire més impactant de la que es té des de la carretera.

BuðirDe nou al cotxe, fent camí per la península d’Snaefellsness, hem fet una petita paradeta a l’església de Staðarstaður. Després hem anat a les piscines de Lysyholl però estaven tancades! Així que hem arribat fins a Buðir, l’església negra. Des d'allà hem caminat una miqueta fins la vora del mar i hem fet un picnic davant del mar. Hem descansat una estona, tot i que feia molta rasca, i hem agafat forces per emprendre de nou el camí cap a a granja (que està al nord de la península). Just abans d’agafar la carretera 54, ens hem acostat per veure la cascada Bjarnarfoss.

carretera 54

 

Agafem la 54 i... déu méu quina carretera! En teoria havia d’estar esfaltada (quantes vegades ens ha passat això?!) i estava realment fatal, la pitjor que hem agafat mai. S’han dedicat a picar l’esfalt en 4km de carretera (que deuria estar en molt mal estat) i l’han deixat plena de pedres...

muntanya KirjufellAl cap d'una bona estona, quasi a punt d’arribar al petit poblet de Grundarfjorður, hem fet una parada en un mirador que hi ha des de la mateixa carretera principal, per a observar tranquil·lament la muntanya Kirjufell, quasi tota formada per lava, i és enorme!

Hem arribat a la granja Suður-Bar, hem deixat les maletes i de seguida hem anat cap al poble de Stykkishólmur. El paisatge que ens ofereix el camí cap a Stykkishólmur ens fa recordar a molts dels indrets d’Islàndia als que hem estat: camps de lava, muntanyes de colors, llacs, ...

Helgafell

 

Just abans d'arribar a Stykkishólmur, ens hem desviat per un caminet que porta a Helgafell, on hem pujat un petit turonet des d'on es té una vista panoràmica preciosa de l'arxipèlag que s'extén per tot el fiord Breiðafjörður, ple de petites illetes (una d’elles és propietat de la Björk). Això sí, quin vent que fa des d'aquí dalt!

Stykkishólmur

 

Un cop al poble de Stykkishólmur, hem donat una volta pel port i hem pujat l’acantilat per a veure el far d’a prop, petit i de color carbassa, que serveix de referència als pescadors de la zona i de mirador per als turistes.

NarfeyrarstofaHem tornat al poble en busca d'un bar o restaurant per sopar alguna cosa ràpida. Hem trobat un restaurant molt acollidor (Narfeyrarstofa) on hem menjat una hamburguesa amb patates. La cambrera, molt simpàtica, ens ha regalat una copa de cervesa Jökull!

Cap a les 21h hem tornat a la granja, des d'on hem pogut veure la posta de sol! Com que el cel no estava tapat, ens hem posat el despertador a la 1:30h per si apareixia l’Aurora Boreal, però no hem tingut sort (en teoria només es veu de Setembre a Abril). A l’horitzó encara hi quedava el rastre del “sol de mitjanit”.

posta de sol

Post your comment

Comments

 • I am very glad that I have come across to your blog because you have shared a one of a kind
  blog which has all the things in a very pleasant manner.
  The information you shared here is unique and informative which is very rear to see nowadays.
  I would have missed the useful information if I didn't find your site.

  Posted by essay writing, 26/03/2018 8:49am (5 years ago)

 • its nice

  Posted by CCTV CAMERAS IN DELHI, 27/12/2017 7:54am (5 years ago)

 • I am mindful that trying to be a writer is less demanding said than done. There truly isn't any ensured achievement in a calling that requires one to utilize the written letter as their essential methods for moving people.

  Posted by Write my essay, 16/12/2017 1:39pm (5 years ago)

 • The Snæfellsjökull ice sheet is situated on the highest point of a fountain of liquid magma with a height of 1446 meters above ocean level. The summit was moved without precedent for 1754, and like different volcanoes in Iceland, it is as yet dynamic; the last ejection was 1800 years back.

  Posted by assignment writing help, 04/12/2017 1:03pm (5 years ago)

 • i love this put up. I understand that my intention readers are my students within the beyond. custom essay writing service I’d want to mark like this too appealing occasion and actual hard art work to make a super article. thank you for the guidelines, I in reality loved analyzing this. it's so lots inspiring.

  Posted by movies jacket, 24/06/2017 11:17am (5 years ago)

 • The images are amazing. I like Norway, by the way, and I've been there so many times. It seems to me that the landscapes are alike. So many mountains and lakes.

  Posted by expert law assignment writer, 03/05/2017 1:19pm (6 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments